WeAr Tilburg: Tilburgse partijen lanceren grootse steunactie voor horeca in de binnenstad

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we konden genieten van restaurants, terrasjes en een avond in de kroeg. Met een nieuwe verlenging van de lockdown lijkt er voorlopig weinig licht aan het einde van de tunnel. En hoewel veel lokale horeca massaal inzetten op afhalen en thuisbezorgen, staat het water bij een hoop ondernemers inmiddels tot aan de lippen. Daarom is het hoog tijd voor actie, vinden verschillende Tilburgse partijen. Gezamenlijk presenteren zij WeAr Tilburg: een project dat de horeca mentaal én financieel een steuntje in de rug moet geven. 

Fotografie: Jim van Roosmalen, Ollie’s

Het concept werkt als volgt. Er zijn zo’n 150 pentekeningen gemaakt van de gevels van verschillende horecazaken. Deze kun je online bestellen als t-shirt, trui of totebag en na aftrek van de kosten gaat de complete winst naar de desbetreffende horecazaak. Oftewel: als jij een item van WeAr Tilburg koopt, gaat het geld direct naar jouw favoriete horecazaak en heb jij een mooi item om te dragen.

Unieke merchandise

Laten zien wat je support: het is gebruikelijk in verschillende branches. Dus als je merchandise kunt kopen van je favoriete club, band of festival, waarom dan niet van je geliefde café of restaurant? Met deze gedachte staken Tilburg.com, Ondernemersfonds Tilburg, Ollie’s en Marketing Tilburg de koppen bij elkaar. Citymarketeer Ben Smit vertelt: “Martijn van Son van Café Bakker tipte ons over een soortgelijke steunactie voor lokale horeca in een andere stad. Het idee hebben wij dezelfde dag nog met verschillende Tilburgse partijen besproken en omgebogen tot een Tilburgs stadsinitiatief.”

Met de verkoop van de unieke merchandise met pentekeningen van de horeca hopen de initiatiefnemers een mooi bedrag op te halen voor horecaondernemers die het momenteel zwaar hebben.

Prachtige illustraties

Voor het ontwerp van de items is de samenwerking gezocht met illustrator Koen de Vreeze, die zelf een groot deel van zijn leven in Tilburg woonde. Aan hem de bijzondere taak om de gevels van ongeveer 150 horecagelegenheden minutieus na te tekenen. “Het is best bijzonder om de stad op een dergelijke manier in beeld te brengen. Ik kan me volop uitleven en ik merk bij het uittekenen dat Tilburg echt een mooiste stad is met pareltjes van gevels, kroegen en restaurants.”

Belangeloos project

Het bedrukken van de kleding en totebags zal worden verzorgd door Ollie’s Brandstore. Eigenaar Olivier Jaspers is trots dat hij op deze manier iets kan betekenen voor de Tilburgse horeca én wat positivisme naar de mensen kan brengen. Over de merchandise vertelt Olivier het volgende. “We hebben gekozen voor duurzame producten. Zo bestaan onze truien en t-shirts uit bio-katoen en bedrukken we deze met inkt op waterbasis. We kiezen voor premium kwaliteit, zodat iedereen lang kan genieten van de WeAr Tilburg producten.”

Ook het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg is aangehaakt. Juist in deze tijd is het volgens projectleider Jannet Wouters belangrijk om op zoek te gaan naar manieren om ondernemers te ondersteunen. “Dat doen we door praktische hulp te bieden, maar ook door financieel en uitvoerend bij te dragen aan een sympathieke actie als WeAr Tilburg.”

WeAr Tilburg items nu te pre-orderen

Vanaf nu is de merchandise van WeAr Tilburg te bestellen en kun je dus de Tilburgse horeca steunen. Dit kan via deze website. T-shirts zijn te bestellen voor €25,-, een hoodie kost €45,- en voor een totebag betaal je €9,95. Op de inkoopkosten van de kleding, tassen en inkt na, gaat de volledige opbrengst direct naar de horecagelegenheid. Dit komt neer op:

  • €10,- per t-shirt
  • €20,- per hoodie
  • €5,- per tas

Voor wie niet de deur uit wil, maar wel de horeca wil steunen, zorgt Tour de Ville ervoor dat de items thuis worden bezorgd. Dit is een lokale Tilburgse koeriersdienst die op een duurzame manier met fietskoeriers pakketjes bezorgen.

Vorig artikelVerzin jij het nieuwe motto voor Kruikenstad 2021-2022???
Volgend artikelHumans of Tilburg