Speciale aandacht voor personen, bedrijven, instellingen en organisaties die het goed voor hebben met de medemens. Daar staat de ‘Warme Kruik’ van Heel Tilburg voor. Deze keer gaat de Warme Kruik naar Van Haren Schoenen in de Heuvelstraat. Zij ontvangen dit blijvende aandenken binnenkort. Lees hieronder waarom…

Monika Vanhercke werd op maandagmiddag 21 augustus het slachtoffer van een wel heel brutale auto-inbraak. Uit haar afgesloten bestelwagen werd in de Langestraat, hartje centrum, een tas met daarin alle zojuist aangeschafte sportkleding en schoeisel voor het nieuwe schooljaar van haar 12-jarige zoon Kenji gestolen voor een totaalbedrag van 250 euro.

Klaarlichte dag

Monika vertelt: “Wij hadden een zaak in de Langestraat en waren bezig met de laatste dingen van de verhuizing. Na het winkelen wilde Kenji zijn kleren even aan zijn vader laten zien. Dus wij daarheen. Er was nog een klein klusje te doen, dus ik ging nog even helpen. Dus ik zet die tas met spullen in de bestelwagen die recht voor de etalage stond en doe ‘m op slot. Kom ik vijf minuten later terug is het raam ingeslagen en de tas weg.  Op klaarlichte dag! En van de dader geen spoor! Ik had wel een klap gehoord, maar dacht dat die van een verhuizing elders in de straat vandaan kwam. Maar het was dus onze bus. De brutaliteit van deze dieven is echt ongelofelijk.”

‘Auto op slot, buit eruit’

Het algemene advies ‘Auto op slot, buit eruit’ zal Monika voortaan dus wel te allen tijde opvolgen, maar het blijft natuurlijk ongelofelijk dat zoiets gebeurt. Het ergste vond Monika nog dat Kenji zelf had gespaard om alles aan te schaffen: “Wij legden de helft bij. Maar dat kind was ontroostbaar en wij des duivels. Ik heb ook meteen een bericht op Heel Tilburg In Een Groep gezet. Als iemand deze items aanbied in maat 170 weet dan dat ze gestolen zijn! We hebben ook telefonisch aangifte gedaan en hopen op camerabeelden, maar bij de politie zeiden ze al dat het heel lastig zal worden en dat dit soort brutale berovingen steeds vaker plaatsvinden.”

Klantvriendelijk

Er was echter ook nog goed nieuws voor Kenji en Monika. Monika vertelt: “Dinsdag ben ik weer gaan winkelen, want Kenji heeft die spullen toch nodig. We hebben alles weer bij elkaar gescharreld, maar sommige dingen moesten via internet besteld worden omdat ze in de winkel niet meer voorradig waren. De Adidas sportschoenen hadden ze bij Van Haren aan de Heuvelstraat gelukkig nog wel. Daar kenden ze me nog, want daar was ik al teruggeweest om over de beroving te vertellen en om te waarschuwen dat de daders de schoenen misschien wel wilden terugbrengen om zo het retourbedrag te incasseren. Bij van Haren hebben ze toen ook meteen alle andere winkels ingelicht. Toen ik er kwam om die schoenen nog een keer te kopen, waren de manager en het personeel uiterst behulpzaam. En bovendien kreeg ik de schoenen van de manager voor de helft van de prijs mee. Dat terwijl zij er natuurlijk niets aan konden doen, maar ze vonden bij Van Haren dat wij al genoeg meegemaakt hadden. Erg sympathiek en klantvriendelijk dus! Daarom is de ‘Warme Kruik’ van Heel Tilburg voor Van Haren Schoenen aan de Heuvelstraat in Tilburg dik verdiend!”