Vanaf 1 juni geen lege terrasjes meer!

De horeca mag per 1 juni voorzichtig weer open, zolang men de 1,5 meter regel maar in acht neemt. Het is dan weer mogelijk om op terrassen bediend te worden. Het is dan ook mogelijk om een restaurant te bezoeken, maar onder strikte voorwaarden: alleen op reservering en met een maximumaantal van 30 personen. Voor een tafelreservering heeft men dan wel een verklaring nodig of je ziek bent of niet. Deze verruiming onder voorwaarden geldt ook voor bioscopen, cafe’s en theaters. 

Per 11 mei mogen nagenoeg alle contactberoepen weer aan de slag. Voor bijvoorbeeld; kappers, pedicuren, schoonheidsspecialisten en rijscholen geldt wel dat ze op afspraak moeten werken. Ook groepen van 10 personen worden weer toegestaan, maar dan wel met 1,5 meter afstand tot elkaar. 

Per 1 juni moet het openbaar vervoer ook weer volgens de normale dienstregeling gaan rijden. Een regel voor de reizigers is dan wel dat mondkapjes verplicht zijn.

Per 1 juli mogen ook de vakantieparken en campings weer open. Zij krijgen dan een maximum aantal gasten opgelegd.

Per 1 september zouden sauna’s en sportclubs hun deuren weer kunnen openen.

Dit alles natuurlijk heeft natuurlijk als voorwaarde dat het aantal coronavirus besmettingen niet toe zal nemen… Houd je dus aan de door het kabinet opgelegde regels!

Vorig artikelMei 2020 – Geen snoep bij de Hasselts Kapel?
Volgend artikelEen Grote StadsBingo om de locale ondernemers te steunen!