“Stadsnieuws maken we samen!”

Uitgeverij Em. de Jong neemt Tilburgse huis-aan-huis-krant over

“Stadsnieuws maken we samen!”

Al sinds 1979 is Stadsnieuws een begrip in Tilburg en omstreken. Anno 2021 is het de enig overgebleven wekelijkse en volledig lokale huis-aan-huis-krant in Tilburg. Uitgeverij Em. De Jong neemt Stadsnieuws Tilburg per 1 oktober van DPG Media. Daarna transformeert Stadsnieuws tot een weekenduitgave in magazineformaat met als motto: ‘Stadsnieuws maken we samen!’. De eerste uitgave wordt vanaf vrijdag 8 oktober verspreid.

Directeur Stijn de Jong van Uitgeverij Em. de Jong, dat nog veel meer huis-aan-huisbladen uitgeeft in Brabant, ziet goede kansen voor de nieuwste titel binnen het portfolio van het mediabedrijf uit Baarle-Nassau: “Het wordt een frisse, nieuwe start voor Stadsnieuws waar we bij Em. de Jong heel veel zin in hebben. Wij hebben ondanks de steeds verder digitaliserende wereld om ons heen namelijk nog steeds een heel goed gevoel bij het uitbrengen van een papieren krant. Wij geloven dus in print. We weten immers dat veel lezers en (potentiële) adverteerders die mening met ons delen. Lezersonderzoeken tonen aan dat huis-aan-huisbladen zich nog altijd mogen verheugen in een grote populariteit en leesdichtheid.”

Vliegende start

Operationeel manager Christiaan Starink vult aan: “Stadsnieuws Tilburg wordt een qua formaat, lay-out en inhoud geheel opgefriste krant die voortaan in de loop van het weekeinde bij de mensen op de mat zal vallen. De informatiepagina’s van de Gemeente Tilburg blijven ook in Stadsnieuws te lezen. Aangevuld met leuke rubrieken en columns, willen we als krant een hechte band opbouwen met ons lezerspubliek en ook heel belangrijk: (lokale) adverteerders. Achter de schermen is er de afgelopen tijd hard gewerkt om Stadsnieuws een vliegende start te laten beleven. Zo neemt Arno Oldenburg de advertentieverkoop voor zijn rekening. De Tilburgse journalist Ron van Kuijk is aangesteld als hoofd- en eindredacteur en verzamelt een team van enthousiaste medewerkers om zich heen en realiseert ook samenwerkingsverbanden.” 

De 49-jarige Van Kuijk – die aan het begin van zijn journalistieke loopbaan al ruim 7,5 jaar bij Stadsnieuws werkte als verslaggever/redacteur – heeft er zin in: “Stadsnieuws Tilburg moet een krant zijn waar lezers naar uitkijken en waarin adverteerders graag hun plekje claimen. Een huis-aan-huisblad bovendien dat het karakter van de gemeente Tilburg en zijn inwoners weerspiegelt. Uitgangspunt daarbij is dat lezers zichzelf weer gaan herkennen in de krant dankzij verhalen en rubrieken die raken aan hun persoonlijke belevingswereld en gebeurtenissen in de stad. Van de kermis tot carnaval en van uitgaan tot sport, maar natuurlijk ook actualiteiten en verhalen over bekende en ‘gewone’ Tilburgers.”

Hart en ziel

Tilburg verdient volgens Van Kuijk een aantrekkelijk huis-aan-huisblad dat met hart en ziel gemaakt wordt en dicht bij de mensen staat: “Maar net zoals wanneer we met carnaval samen staan te blèren op de Heuvel, Willem II en Trappers vanaf de tribune massaal naar de overwinning schreeuwen en we als Tilburgers hard werken aan de verdere ontwikkeling van onze prachtige stad, moeten we daar wel met zijn allen de schouders onder zetten. Wij, als zijnde Uitgeverij Em. de Jong, maar zeker ook lezers en adverteerders. Want: Stadsnieuws maken we samen!”  

Vorig artikelTilburgse theatermakers zetten zich in voor kinderen in het Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg
Volgend artikelHet G-Sportweekend Amarant is weer terug!