Ringbaan Zuid afgesloten voor plaatsing fietstunnel

Van donderdag 8 oktober 06:00 uur t/m maandag 12 oktober 06:00 uur wordt gewerkt aan de fietstunnel onder Ringbaan Zuid bij het kruispunt Trouwlaan/Stappegoorweg. De ringbaan is afgesloten.

Vanaf maandag 12 oktober 06:00 uur is de ringbaan weer open. De vloeren en wanden van de tunnel zijn al gestort. Tijdens de komende werkzaamheden worden de 28 prefab delen van de tunnel geplaatst. Er wordt in het weekend continu doorgewerkt, ook tijdens de nachten. Er wordt gewerkt met groot materieel. Dit gaat voor de direct omwonenden geluid- en trillinghinder met zich meebrengen. Op donderdag wordt de meeste geluidsoverlast verwacht. Dan wordt de wegconstructie onder de Ringbaan Zuid uitgebroken. Tijdens de nachten worden er werkzaamheden gedaan die minder geluidsoverlast met zich meebrengen. 

Omleidingen

Verkeer op de Ringbaan Zuid uit de richting Tatraweg/ziekenhuis kan wel het Stappegoorgebied in- en uitrijden. Vanuit Stappegoor is de Ringbaan zuid richting ziekenhuis ook open. Het doorgaande verkeer op de Ringbaan-Zuid wordt tijdens dit weekend omgeleid via de A58 tussen afrit 10 Hilvarenbeek en afrit 11 Goirle. Stappegoor en de Trouwlaan zijn bereikbaar via de Generaal Smutslaan, Winkler Prinsstraat, Tatraweg. In de wijk staan borden die de juiste fietsroute aangeven. De kruising is sinds 21 september afgesloten voor fietsers en voetgangers. Stappegoor en de Trouwlaan zijn bereikbaar via de Generaal Smutslaan, Winkler Prinsstraat en Tatraweg. In de wijk staan borden die de juiste fietsroute aangeven.

Tunnel in december open 

Na plaatsing van de tunnel wordt in oktober en november verder gewerkt aan de aansluitingen van de fietstunnel en de toeritten op de Stappegoorweg (noord- en zuidkant). Als laatste wordt in november de aansluiting met de Trouwlaan gemaakt (noordkant). Vanaf december 2020 is de fietstunnel open voor voetgangers en (brom-) fietsers. Tot het einde van 2020 wordt nog gewerkt aan de afwerking en het planten van nieuwe bomen.

Unideck Bouw & Onderhoud voor verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden, zoals nieuwbouw en renovatie, brand en waterschade, glaszetten, schilder en spuitwerkzaamheden, houtrot reparaties. htpps://www.uni-deck.nl
Vorig artikelMobiele recyclestraat op diverse plekken in Tilburg
Volgend artikelAlweer een schitterende muurschildering