Muziekids – De plek in het ziekenhuis waar kids hun gedachten verzetten

Al bijna 7 jaar is de Studio van Muziekids in het ETZ Elisabeth dé plek waar kinderen hun pijn en verdriet even kunnen vergeten. Muziekids, voor velen misschien nog onbekend, is een prachtige en kleurrijke studio achter in het Elisabeth Ziekenhuis (Route 86).

Zodra je de studio binnenkomt word je verrast door de vele vrolijke kleuren en zie je talloze muziekinstrumenten zoals een schitterende vleugel, een drumstel, diverse gitaren en nog vele andere mooie muziekinstrumenten. 

“Ons doel is om het verdriet even om te toveren tot een lach”

Jan Haneveer, muzikaal vrijwilliger bij Muziekids: “Door middel van muziek willen we de kinderen die in ons ziekenhuis liggen even de ontspanning geven die ze zo verdienen. Ze liggen daar… weg uit hun eigen vertrouwde omgeving, en dat brengt vaak stress, spanning en tranen met zich mee. Ook het krijgen van een spuitje kunnen enge dingen zijn en op zulke momenten zijn wij daar! Daarnaast worden kinderen van de kinderafdeling ook door Muziekids op de afdeling bezocht of komen ze onder begeleiding van hun ouders of verpleging naar onze studio. We hebben zelfs muziektherapeuten die baby’s bezoeken indien dit nodig is.”

In de loop der jaren hebben al vele kinderen en ouders met Muziekids kennis mogen maken. Maar toch leeft er nog steeds het gevoel dat na al die jaren dat de studio in het ziekenhuis aanwezig is, vele Tilburgers de studio nog niet kennen. Het afgelopen jaar heeft corona daarentegen er helaas ook nog voor gezorgd dat de studio niet meer kon en mocht bieden dan dat men gewend was. Gelukkig is daar sinds korte tijd weer verandering in gekomen en is men weer super enthousiast om de draad langzaam weer op te pakken. Al is het wel zo dat de Corona voorschriften moeten worden gevolgd. Zingen bijvoorbeeld, dat mag in de Studio voorlopig nog niet en daarnaast is de studio momenteel alleen nog open voor de kinderen van de kinderafdeling en voor kinderen die de oogpoli bezoeken.

Meer verbinding en naamsbekendheid 

Om meer verbinding en naamsbekendheid te krijgen en zo meer in contact te komen met de Tilburgers die dit supermooie initiatief een warm hart toedragen heeft men van Muziekids een Facebookgroep opgericht. Deze groep genaamd ‘Vrienden van Muziekids Tilburg’ is bedoeld om ouders en kinderen hun ervaringen onderling te laten delen. Zo kunnen ze hun eigen gemaakte foto’s en video’s plaatsen. Maar ook het Muziekids team zal bij tijd en wijlen leuke muziekfilmpjes, liedjes, quizzen, bingo’s en verzoekplaatjes in deze groep delen. Ben je nieuwsgierig en lijkt het je leuk en mooi om dit te volgen? Word dan lid door op deze link te klikken.

Mochten er nog mensen zijn die na het lezen van dit artikel enthousiast zijn geworden en misschien wel een leuk idee hebben of iets voor Muziekids willen betekenen? Laat het ze weten! Uiteraard bent u ook van harte welkom om de studio (route 86) te komen bezoeken.

Muziekids, waar Guus Meeuwis als Ambassadeur is verbonden, is een stichting en is geheel afhankelijk van sponsoring, giften en donateurs. Alle medewerkers doen dit werk vrijwillig en vooral uit het hart. Ben of ken je iemand die dit warme en mooie initiatief zou willen steunen? Laat het deze helden weten! Contact kan via muziekids@etz.nl

Groepsfoto van het Muziekids team tijdens het 5 jarig bestaan waar ook Guus Meeuwis van de partij was
Vorig artikelHeel Tilburg krijgt kleur door Keien!
Volgend artikelDe Tilburgse Kermis gaat door!