Mobiele recyclestraat op diverse plekken in Tilburg

Tilburg heeft een mobiele Recyclestraat. Die staat op verschillende plekken en tijdstippen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en vanaf januari 2021 ook in Biezenmortel. Hierdoor wordt het makkelijker om klein huishoudelijk afval weg te brengen wat niet thuishoort in de duocontainer.

Een Mobiele Recyclestraat is een op zonne-energie werkende inzamelcontainer die geschikt is voor het inzamelen van klein huishoudelijk afval.

Passen in een shoppertas

Afval dat past in een grote shoppertas mag ingeleverd worden bij de mobiele Recyclestraat. Voor de grotere hoeveelheden afval kunnen inwoners terecht bij de milieustraat. De Mobiele Recyclestraat is er voor kleine elektrische apparaten (zoals een kapotte föhn en laptop), hard plastic/kunststof /PVC/CD-en DVD hoesjes, hout (met uitzondering van laminaat), Klein Chemisch Afval (KCA) (zoals batterijen, medicijnen en verf(blikken en -kwasten), oliën en frituurvet, metalen (zoals ijzerdraad),  papier/karton en tempex/piepschuim.

Wasmachine

Een kapot bankstel, wasmachine of koelkast zijn niet bestemd voor de Mobiele Recyclestraat. Deze spullen zijn in te leveren bij de milieustraat. De Mobiele Recyclestraat in de wijk maakt het gemakkelijker om afval gesorteerd in te leveren. Het afval uit de Mobiele Recyclestraat en de milieustraat, wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Door goed te sorteren, is meer te recyclen. waardoor minder grondstoffen nodig zijn. Ook het drinkwater en de riolering hebben er baat bij. Nu verdwijnen verf, oliën en frituurvet nog wel eens in de gootsteen of in de rioolput, waar het niet thuishoort. Recyclebaar afval is gratis in te leveren. Goed voor het milieu, goed voor de mens en goed voor de portemonnee.

De Mobiele Recyclestraat komt onder meer op het Verdiplein, Wagnerplein, Koningsplein, Westermarkt, Heyhoef, Blaak, Besterplein, Tongerloplein, Koningsoord en vanaf januari 2021 ook in Biezenmortel. Kijk voor andere locaties en tijden en meer informatie over de Mobiele Recyclestraat op de pagina over de straat op deze website of in de gratis afvalwijzer-app.

Vorig artikelClub FIX omgetoverd tot sportschool FIX Health Club
Volgend artikelRingbaan Zuid afgesloten voor plaatsing fietstunnel