De ‘Actiegroep tot behoud van het Blauwe Gebouw’ (oftewel ‘De Soos’ op de hoek Besterdring/Burgemeester Brokxlaan) heeft er een medestander bij. Niemand minder dan cabaretière Karin Bruers neemt het op voor ‘Ut lillijkste gebouw van Tilburg’.

Volgens Tom Pijnenburg van de actiegroep is Karin Bruers iemand die in plaatjes denkt: “Als ze de weg zoekt in de stad, gaat ze bij Broodje Jantje links en dan het blauwe soosgebouw voorbij,”zo laat hij op Heel Tilburg In Een Groep via Facebook weten. “En daarin is Karin niet de enige. Voor velen dient het oude pand dat oorspronkelijk de Sociale Dienst huisvestte, alleen al door zijn kleur als ‘landmark’.”

Het Blauwe Gebouw

Janken

Bruers laat in een filmpje weten ‘wel te kunnen janken’ bij het idee dat het blauwe gebouw tegen de vlakte gaat: “Dit hoort bij Tilburg. Waarom zou je dat weghalen? Het doet er niet toe of het lelijk of mooi is. Het is Tilburg ja. Ik ben volgens heel veel mensen ook lelijk en mij ruim je ook niet op. Laat dat blauwe soosgebouw toch gewoon staan, joh. Als we monumenten willen over 100 jaar, dan moet je dit nu laten staan. Dus.”

Reacties

De boodschap van Bruers en de actiegroep levert op Facebook de nodige reacties op van voor- en tegenstanders. Zo laat Richard de Voer weten dat ‘Tilburg al te veel mooie panden heeft verloren door sloop.” Johan van Halteren is een andere mening toegedaan: “Dit pand ziet er niet uit. Soms moet je plaats maken voor mooie nieuwe dingen.”Henricus Coehorst pareert: “Gewoon laten staan! Dit is iets aparts.” Danielle Daan is ook voor behoud: “Zo ‘lillijk’ vind je ze niet snel, maar het is wel onderdeel van ons Tilburg. Mooi laten staan dus!”

Bekijk het volledige filmpje hieronder of bezoek de website www.hetblauwegebouw.nl voor meer informatie.