Kans op een veiligere Ringbaan Zuid steeds groter

Deze week hadden wij van HeelTilburg.com een gesprek met Linda Oerlemans over haar inzet om de Ringbaan Zuid, samen met de moeder van Jayden van Lieshout, veiliger te maken. Linda is de fractievoorzitter van ONS Tilburg, moeder van twee meiden en een jongen, en zij is vrijwilliger bij de Voedselbank. Linda is ook bekend van “ONS Soepje” dat ze in het begin van de coronacrisis heeft opgericht. ONS Soepje is bedoeld voor alle Tilburgers die tegen een kleine vergoeding en soms zelfs gratis, een maaltijd kunnen gebruiken.

Na het verschrikkelijke ongeluk op de Ringbaan Zuid, waarbij de 12-jarige Jayden om het leven kwam, heeft Wendy – de moeder van Jayden – contact opgenomen met Linda, om eens met haar te praten over hoe Ringbaan Zuid veiliger gemaakt kan worden. Linda was meteen geraakt door de strijdlust van Wendy; een moeder die na zo’n groot verlies haar krachten weet te verzamelen en vecht voor de toekomstige veiligheid van anderen die dagelijks de Ringbaan Zuid over moeten steken. Wendy is hiervoor een online-petitie gestart die ondertussen al door ruim 7600 mensen is ondertekend.

Vrijdag 11 juni hebben Wendy en Linda een gesprek hierover gehad met wethouder Rik Grashoff van de gemeente Tilburg, waarna de wethouder een brief aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Hierin geeft hij aan dat het mogelijk is om de maximum snelheid op Ringbaan Zuid naar 50km per uur te krijgen (nu 70 km per uur). Dit wel onder een aantal voorwaarden. Hij wil bijvoorbeeld voorkomen dat mensen sluiproutes gaan gebruiken waardoor het in de aanliggende wijken juist weer drukker en gevaarlijker zou kunnen worden. Dit is natuurlijk een eerste stap in de goede richting, maar voor Linda en Wendy was dit nog niet genoeg. Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie aangegeven mee te willen werken aan handhaving.

Maandag 14 juni, bij de vergadering van de gemeenteraad, heeft Linda een motie ingediend waarin zij de burgemeester en wethouders vraagt om het al lopende onderzoek naar het verlagen van de maximum snelheid, te versnellen. Op deze manier zou de gemeenteraad eerder een beslissing kunnen nemen. Dit werd volmondig door de wethouder toegezegd. Dit betekent dat hij er zorg voor zal dragen dat er vaart achter wordt gezet.

Zo zie je maar dat een sterke moeder, een gedreven raadslid zoals Linda, en een welwillende wethouder en gemeenteraad, samen toch iets voor elkaar én vooral voor de toekomstige veiligheid van de Ringbaan Zuid kunnen betekenen.

Voor diegene die de petitie nog niet hebben getekend en dit alsnog willen doen, kunnen dat doen door HIER op te klikken.

Links: Wendy, de moeder van Jayden op de foto met Linda Oerlemans van ONS Tilburg
Vorig artikelDe Tilburgse Kermis gaat door!
Volgend artikelTilburgse theatermakers zetten zich in voor kinderen in het Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg