Humans of Tilburg

‘’Liefde voor een stad gaat verder dan bewondering voor haar straten of gebouwen. De liefde zit vanbinnen, in de harten van haar inwoners. De gebouwen observeren wie de straten bewandelt. Zij kennen elke galmende voetstap en iedere adem die onze longen verlaat. De verhalen die de gebouwen en straten kennen, zijn eindeloos en prachtig.

Wij zijn het, die deze verhalen vertellen. Wij, de inwoners van Tilburg.

Het is die man van drie hoog. Die elke ochtend vroeg weggaat en pas laat thuiskomt. Waar gaat hij toch heen? Het is de vrouw met haar hondjes. Ik geloof dat ze weduwe is. Wat is haar verhaal? Het zijn de mensen op de hoek van de straat. Het zijn de verhalen die nog nooit zijn gehoord. Dit zijn kronieken over onze stad, verteld door haar individuele parels, de Humans of Tilburg.’’

Hallo lieve Tilburgers,

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Merel van Dooren, 29 jaar oud en natuurlijk wonend in het o zo mooie Tilburg! Uit liefde voor de stad en uit interesse in de mensen van Tilburg ben ik 6 jaar geleden de Facebookpagina Humans of Tilburg begonnen. Inmiddels zijn we ook te vinden op Instagram.  Op deze pagina deel ik verhalen en portretten van Tilburgers en mensen die in Tilburg zijn. Neem gerust een kijkje op mijn pagina’s om een goed beeld te krijgen van mijn project. 

Normaal loop ik op straat en ontmoet ik willekeurig mensen. Dit is door corona nu lastiger en daarom ben ik via deze weg op zoek naar verhalen. En iedereen heeft een verhaal! Vind jij het leuk om je verhaal met mij te delen? Neem dan contact met mij op via: humansoftilburg@outlook.com

En wie weet sta jij binnenkort op Humans of Tilburg!

Merel van Dooren

Vorig artikelWeAr Tilburg: Tilburgse partijen lanceren grootse steunactie voor horeca in de binnenstad
Volgend artikelCARPACCIO CLUB. LUNCHEN, DINEREN… EN BORRELEN!