Heel Tilburg krijgt kleur door Keien!

Wat ga je doen wanneer je noodgedwongen thuis zit en niet veel kan doen?  

Dat dacht Yvonne Pijnenburg, moeder van twee prachtige mannetjes en leerkracht in het Speciaal Onderwijs. 

Toen Yvonne vorig jaar werd overvallen door de diagnose borstkanker stond haar wereld op zijn kop. Na verschillende operaties moest ze gaan herstellen en afleiding gaan zoeken. Via Facebook viel haar oog op verschillende Keien-pagina’s. Ja dat was het! Heel simpel! Stenen versieren, verspreiden in de buurt en mensen blij maken dacht Yvonne 😃

Sociaal én creatief bezig zijn dat past bij mij!

Om het kleinschalig en regionaal te houden is Yvonne gestart met Kei 013. Een Facebook groep van en vóór Tilburgers! Makers en vinders vinden elkaar via de pagina die achterop de stenen staan. Vind je een kei dan mag je hem natuurlijk houden, maar het is ook erg leuk om hem verder te laten zwerven. 

In korte tijd is dit prachtige initiatief zich als een olievlek over Tilburg en omstreken aan het verspreiden. Velen zijn inmiddels in de ban van het versieren en laten zwerven van keien. Daarnaast wil Yvonne steeds meer sociale initiatieven gaan koppelen aan KEI 013, dit alles om mensen met elkaar te verbinden… Jong en oud!

 

“We krijgen zoveel mooie, ontroerende en liefdevolle reacties van mensen die een steen vinden! Van kinderen die troost vinden in een steen tot iemand die wel een opkikker kan gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld makers die stenen neerleggen bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of een begraafplaats en dat wordt enorm gewaardeerd!

Initiatieven als het  doneren van stenen aan een goed doel worden door KEI 013 uiteraard ondersteund. “We willen mensen een ‘steentje’ in de rug geven of  een ‘kei’ grote glimlach bezorgen!”

Help jij ook mee om KEI 013 op de kaart zetten en Tilburg nog meer kleur en plezier bezorgen? Word dan lid van KEI 013 en doe mee!🎨

Vorig artikelFIX breidt uit en wordt compleet lifestyleconcept FIX Tilburg
Volgend artikelMuziekids – De plek in het ziekenhuis waar kids hun gedachten verzetten