Een Grote StadsBingo om de locale ondernemers te steunen!

De lokale entertainmentbranche van Tilburg houdt 15 mei de Grote StadsBingo Tilburg. Deze online-avond is te volgen via een livestream op Facebook en Youtube en begint om 20.00 uur. Het betreft een avondvullend programma met diverse spelonderdelen. De opbrengst van de bingo zal gebruikt worden om diverse evenementen- en entertainmentinitiatieven in Tilburg straks een boost te kunnen geven, “we hopen zo na de crisis de stad samen weer snel zo bruisend te kunnen maken als dat deze was.

McBingo

Phil van Roij is Dj bij het DJ duo Fatguys, maar momenteel zijn er geen optredens en zit hij zoveel mogelijk thuis. “Entertainen zit in mijn bloed, eigenlijk bij onze hele branche wel, wij kunnen niet stilzitten.” Daarom komt hij samen met McDonald’s Tilburg Centrum met het initiatief om De Grote Stadsbingo Tilburg te houden. Het idee voor een McBingo was er al ver voor corona. “In betere tijden kwamen wij met regelmaat in de McDonald’s. Wanneer het personeel daar de nummers van de bestellingen omroept is er altijd wel iemand die dan luidkeels BINGO scandeert. Daar moeten we iets mee doen dacht ik toen!” Van een fysieke bingo-avond in het restaurant is helaas door het virus geen sprake, maar de eigenaar van het restaurant Peter van Dungen was ook over een online variant erg te spreken.

Hoe werkt het?
De Grote Stadsbingo Tilburg zal volledig veilig volgens de maatregelen van het RIVM gehouden worden. Alles wordt op de bovenverdieping van de McDonald’s gefilmd, deze is niet toegankelijk voor publiek. Vervolgens kan de show thuis live gestreamd worden. Ook de bingokaarten zijn digitaal. Bij het hebben van bingo is het de bedoeling een WhatsAppje te sturen naar het callcenter waar de bingo wordt gecontroleerd. Het telefoonnummer zal onder in beeld te vinden zijn. Als je hebt gewonnen zul je gebeld worden en live in de uitzending komen. Er zijn veel prijzen te winnen, variërend van een cadeaubon van deelnemende entertainmentbedrijven tot een all-inclusive diner bij McDonald’s Tilburg Centrum.

De Fatguys als prijsbezorgers

De Fatguys zullen als razende reporters op pad gaan, om op anderhalve meter de prijzen te bezorgen. De danseressen van de Fatguys, de zogenaamde Fatgirls zullen ook een prominente rol spelen in het geheel. “Eigenlijk bestaat de hele crew uit jonge ondernemers uit de evenementensector. Nu grote evenementen zijn afgelast, waarschijnlijk tot er een vaccin is, is het bijna onmogelijk ons hoofd boven water te houden. Maar niemand gaat bij de pakken neer zitten, dat zit niet in onze aard, daarom blijven we leuke dingen zoals deze Bingo organiseren.”

Prijzen

In samenwerking met de lokale horeca zijn verschillende prijzen beschikbaar gesteld, variërend van McDonald’s tegoedbonnen tot JBL speakers, een cadeaubon van “De Dolfijn” of T-huis pakketten. “Daarnaast zullen we bij enkele Tilburgse horecazaken ook zelf cadeaubonnen inkopen, zodat we ook hen helpen tijdens deze crisis.” Via de evenementenpagina op Facebook zijn ook borrelpakketen van o.a. RIX en Bruin Kafee te koop om van te genieten tijdens de bingo-avond. De opbrengst van de bingo zal gebruikt worden om diverse leuke evenementen- en entertainmentinitiatieven, die in een 1,5 meter samenleving niet eens kostendekkend te krijgen zijn, te steunen. “Hoe die er precies uit gaan zien, ligt aan hoe de maatregelen straks in de praktijk uitpakken. Maar we hopen op deze manier met een groep DJ’s, entertainers en organisatoren onze stad weer snel zo bruisend te kunnen maken als dat deze was.”

Bingokaarten zijn online te bestellen en kosten 7,50eu per kaart. Een “boekje” met 3 kaarten kost 19,50eu.

Vorig artikelVanaf 1 juni geen lege terrasjes meer!
Volgend artikelGames spelen is weer helemaal in!