Club FIX omgetoverd tot sportschool FIX Health Club

Clubavonden organiseren; dat gaat even niet meer lukken voor Club FIX aan het Pieter Vreedeplein, maar dat betekent niet dat er niets meer valt te beleven bij de discotheek. Sterker nog: juist door de coronacrisis werd FIX gedwongen om na te denken over een andere vorm en dat werd snel gevonden: de club is inmiddels een sportschool geworden en onder de noemer FIX Health Club kun je voortaan van maandag tot en met zaterdag daar gaan werken aan je gezondheid. Het concept is ontstaan vanuit een maatschappelijk oogpunt om hoge kwaliteit en plezier tijdens het sporten voor iedereen toegankelijk te maken. Werken aan je gezondheid is nu belangrijker dan ooit! 

Eigenaren Roy Imming, Sjaam Paragh en Jos van Wordragen stonden voor een uitdaging: Club FIX kon door corona niet meer opengaan als discotheek, maar met een achtergrond in fitness en de beschikking over veel hoogwaardige apparaten, was het al snel duidelijk wat er met de ruimte van FIX onder het Pieter Vreedeplein kon. Nu als FIX Health Club is het een van de uitgelezen plekken om in Tilburg onder professionele begeleiding te werken aan je gezondheid, iets wat in deze tijden van enorm belang is. 

Eenheid 

De unieke vibe en de gastvrijheid van de discotheek is behouden: met de imposante boksring in het midden en gave posters van onder andere Michael Jordan en Muhammad Ali, doet de sportschool hun roots in de urban scene eer aan. De sportschool is voor iedereen toegankelijk en is ‘eenheid’ belangrijk voor de eigenaren. Imming: ‘Iedereen moet zich bij FIX Health Club thuis voelen en dat betekent dat we met al onze leden sámen aan de slag gaan. Geen oordopjes in, maar elkaar helpen terwijl de dj er een feest van maakt om in te trainen. Met up tempo beats en professionele begeleiding is het nog nooit zo leuk geweest om aan je gezondheid te werken.’ Dat gevoel van eenheid wordt versterkt door de inrichting: geen eilandjes onder fel tl-licht en spiegels, maar sfeervolle led-lampen en een app waarbij je ook buiten je bezoek om contact kan houden met de andere leden en trainers. 

Faciliteiten

Naast state-of-the-art apparatuur van Technogym en Roque heeft FIX een team aan trainers die al een uitstekende basis hebben voor het coachen van de leden, maar door middel van FIX Academy ook nog les krijgen over voeding, trainingsprincipes, hormonal profiling en het geven van groepslessen. Paragh: ‘De faciliteiten zijn er en juist nu is het essentieel dat we allemaal fit zijn. Dat kan hier zowel individueel als met groepslessen. Daarnaast begeleiden wij ook jongeren met een afstand tot de maatschappij. Door middel van coaching, begeleiding, sport, structuur en discipline helpen wij ze weer om de regisseur te zijn van hun eigen leven en richting te geven aan hun toekomst. Sport en gezondheid kan zoveel problemen wegnemen en we hebben dan ook binnen ons team ervaring met gemeente en GGZ-trajecten. Van Wordragen: ‘Uiteindelijk willen wij mensen verder helpen en gelukkig maken. Een ieder die wij kunnen helpen bij het behalen van hun doelen is het voor ons waard om te doen wat wij nu doen.’

Ook op HeelTilburg.com? Neem gerust contact met ons op: info@heeltilburg.com

Vorig artikelCrisistijd: twee uur onbeperkt gamen bij The Gaming Factory voor maar 1 euro
Volgend artikelMobiele recyclestraat op diverse plekken in Tilburg